Keçiboynuzu özü mü yoksa pekmezi mi

Keçiboynuzu özü mü yoksa pekmezi mi

KEÇİBOYNUZU NEDİR?

Keçiboynuzu Akdeniz ve Ege bölgelerinde yabani olarak yetişir. Maliyetli olmadığından ucuz bir üründür. Ülkemizde keçiboynuzu üretimi oldukça fazla yapılmaktadır. Dünyada bilinirliği giderek artmaktadır. Çocuklarınız için , rafine edilmiş kakao ile üretilmiş birçok sağlıksız ürün yerine keçiboynuzundan üretilmiş sağlıklı gıdalara alıştırabilirsiniz. Keçiboynuzu ülkemizde pek çok kullanım alanı mevcuttur. Bunlardan Meyve ile kurutulmuş hali ile tüketilebileceği gibi, keçiboynuzu pekmezi ve organik keçiboynuzu özü olarak yaygın olarak kullanılmaktadır.


KEÇİBOYNUZU PEKMEZİ Mİ YOKSA ÖZÜ MÜ DAHA İYİ?

Bana soracak olursanız eğer keçiboynuzu pekmezi eskilerden doğal olduğu zamanlarda daha çok tercih ediliyordu. Fakat günümüzde bir çok katkı maddesi, şeker, glikoz gibi maddeler girdiğinden pek çok tercih edilmiyor. Artık günümüzde en çok Organik Keçiboynuzu Özleri ürünü daha çok tercih edilmeye başlandı. Keçiboynuzu özleri buharlaşma yöntemi ile elde edildiğinden özelliği kaybolmadan sofralarınıza geliyor. Keçiboynuzunun öğütülmüş hali ya da keçiboynuzunun özünü tavsiye ederim.


KEÇİBOYNUZU İÇERİĞİNDE NELER VAR?

Enerji, karbonhidrat, diyet lifi, Şeker, Omega-3 yağ asitleri, Omega 6 yağ asitleri, Protein bulunduğu gibi A vitmaini, C vitamini, Vitamin E, Thiamin, Riboflavin, Niasin, B6 vitamini, Folik asit, Betain ve K vitamini içeriğinde barındırır. Mineraller açısından da zengin olan keçiboynuzu Kalsiyum, Demir, Magnezyum, Fosfor, Potasyum, Sodyum, Çinko, Bakır, Manganez, Selenyum içeriğinde barındırmaktadır.

Bu kadar vitamin ve minerali içeriğinde barındıran keçiboynuzunu tüketmek aslında her sofrada bulundurmak sağlığımız açısından önemli bir yer almaktadır. İçeriğindeki şeker tamamen doğal şekeridir. O yüzden tatlandırmaya gerek kalmaz. Oldukça tatlıdır. Doğal bir selenyum kaynağıdır. Yüksek miktarda diyet lifi içerir.

 Keçiboynuzu

KEÇİBOYNUZU NE KADAR GÜNLÜK TÜKETİLMELİ?

Yetişkin bir kişi ortalama günlük 5 adet keçiboynuzu meyvesi tüketebilir. Çocuklarda ise bu durum 2 adeti geçmemelidir. Keçiboynuzunu eğer toz olarak tüketeceksek 2 çorba kaşığı kadar tüketmek uygun olacaktır. Eğer öz olarak kullanıyorsak sabah akşam 1 tatlı kaşığı tüketebiliriz fakat kaşık kullanırken kesinlikle tahta kaşık olmalı metal kaşık kullanmıyoruz. Keçiboynuzu pekmezleri kuru meyve ve tozlara nazaran daha fazla şeker içerdiğinden 1 çorba kaşığından fazla tüketilmemesi önerilir. Şeker rahatsızlığı olanların kullanmadan önce doktor kontrolünde ölçü alması önerilir.

 

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.