Glutensiz Yulaflı Havuçlu Kek Tarifi

Glutensiz Yulaflı Havuçlu Kek Tarifi
Sağlıklı yiyecekler yediğinizde kendinizi daha iyi hissediyorsunuz ama aynı zamanda fırından sıcak ve lezzetli bir şeyler de canınız çekmiyor mu?  Bugün sıcak, sağlıklı ama aynı zamanda tereyağlı ve ballı tatlı bir atıştırmalık glutensiz yulaflı havuçlu kek tarifi sizler için geliyor.
 
Sabah veya öğleden sonra kahvenizin yanında yemek için mükemmel, sıcak ve tatmin edici bir tarif. Ayrıca gün içinde hafif hissedebileceğiniz ve enerji verici bir kek. Bu tarif, damak zevkinize göre soslar ve karışımlar ile farklılaştırılabilir. İstediğiniz sayıda bir şeyler ekleyebilirsiniz. 
 glutensiz kek tarifi

Glutensiz Yulaflı Havuçlu Kek Tarifi

Sıcak, glutensiz ve sağlıklı olan  havuçlu ve yulaf parçalarıyla, biraz tereyağı ve bal eklenmiş, doğal olarak tatlı bir atıştırmalık kek. 
 
Malzemeler
 
  • 2 su bardağı Naturpy yulaf
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı
  • 3 – 4 havuç , soyulmuş ve rendelenmiş ( toplam yaklaşık 2 su bardağı )
  • 2 yumurta 1 çay kaşığı glutensiz kabartma tozu
  • 1/2 çay kaşığı tarçın
  • bir tutam tuz ceviz veya kuru üzüm (isteğe bağlı)
 
Hazırlama
 
Fırını önceden 350 dereceye ısıtın. Havuçlarınızı rendeleyin. Tüm malzemeleri bir kapta karıştırın. Yağlanmış veya unlanmış kek kalıplarına harcı dökün. 15-18 dakika, üstlerine bastırdığınızda hafifçe esneyene  kadar pişirin. Sıcak keklere tereyağı ve/veya bal sürün. Hepsini yememeye çalışın. GÜN BOYUNCA sıcak veya soğuk servis yapın. ♡ 
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.