Glutensiz Pirinç Unu İle Muhallebi Tarifi

Glutensiz Pirinç Unu İle Muhallebi Tarifi
Glutensiz Pirinç Unu İle Muhallebi Tarifi
 
Naturpy Glutensiz Pirinç unu ile dakikalar içinde muhallebi tarifi sizlerle... Sıradan günlerin yanı sıra, özel toplarınızda sevdiklerinize servis edebileceğiniz lezzetli hem de glutensiz tatlı tarifi arıyorsanız işte size fındık, ceviz ve tarçın ile tatlandırabileceğiniz lezzetli muhallebi tarifi.. 

 
Malzemeler;
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı glutensiz pirinç unu
  • 1 adet çubuk vanilya
  • Üzerine serpmek için ceviz

Glutensiz Pirinç Unlu Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?
 
İlk olarak Naturpy glutensiz pirinç unu ve bir su bardağı şekeri bir tencereye alıyoruz. Sonrasında ise bir çay bardağı sütü glutensiz pirinç unu ve şekerle karıştırıyoruz. Elimizde kalan sütü yavaş yavaş güzelce karıştırarak tenceremize ilave etmeye devam ediyoruz. Hazırladığımız vanilya çubuğunu ortadan ikiye bölerek, bıçağımızın tersi ile tanelerini sütümüze ilave ediyoruz. Tenceremizdeki sütü kenarlarından kaynayıncaya kadar yavaş yavaş karıştırmaya devam ediyoruz..
 
Sütümüz kaynamaya başladığında ocağı kapatıyoruz ve son kez yavaşça karıştırıyoruz. Karıştırma işlemini sütün dumanı çıkıncaya kadar devam ediyoruz ve sonrasında hazırladığınız kaselere doldurarak yaklaşık 1-2 saat kadar dolapta bekletiyoruz. İşte bu kadar! Artık glutensiz pirinç unu ile hazırladığınız muhallebiyi üzerine ister tarçın, isterseniz fındık yada ceviz ile servis edebilirsiniz. 
 
Afiyet Olsun..
 
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.