Glutensiz Çikolatalı Fıstık Ezmeli Bar Tarifi

Glutensiz Çikolatalı Fıstık Ezmeli Bar Tarifi
Glutensiz Çikolatalı Fıstık Ezmeli Bar Tarifi
 
Glutensiz ve organik fıstık ezmesi ile çikolata kaplamalı bar şeklinde bu tarif muhteşem tadı ile herkesi büyülüyor. Çocuklarında en çok beğendiği fıstık ezmeli çikolatalı tarifler arasında  benimde en favori tarifim bu oldu. Ayrıca her zaman denemek için mükemmel ve pişirmek gerekmeyen en sağlıklı tatlı tariflerinden. Tereyağı yok, şeker yok, yumurta yok ve pişirmek gerekli değil. Bu nefis çikolatalı fıstık ezmesi barlarından yapmak için ihtiyacınız olan her şeyi aşağıda bulabilirsiniz…(Glutensiz, Vegan)
 
Bu fıstık ezmesi barlar kesinlikle bir zevk ürünü olsa da, geleneksel tarif biraz daha sağlıklı   olacak şekilde yeniden hazırladık. İşte tarifte bulacağınız şeyler: Organik ve Glutensiz  Pynut Fıstık Ezmesi. Bu tarif için doğal fıstık ezmesi kullanmanızı tavsiye ederim . SADECE fıstık  içeren fıstık ezmesi olmalı. Diğer malzemelerle birleştiğinde daha akıcı bir kıvama sahip olacak ve güzel bir kıvam alacaktır.
 
Yulaf unu veya badem unu. Bir blenderde yulaftan kendiniz yapmak çok kolay, veya badem unu kullanabilirsiniz . Her ikisi de harika oluyor, bu yüzden elinizde olanları kullanın! Not: Bu tarifte beyaz un kullanmanızı tavsiye etmiyorum. Glutensiz Çikolatalı Fıstık Ezmeli Bar Tarifi  için pudra veya beyaz şeker yerine çikolata ile tatlandırılıyor. İsterseniz Glutensiz tatlandırııcı sıvı Stevia 'da kullanabilirsiniz.  Veya katkısız bal ekleyebilirsiniz.!
VANİLYA:  Vanilya burada benim gizli malzemem. Tüm o çikolata-fıstık ezmesi aromasını GÜZEL BİR ŞEKİLDE birbirine bağlar.  Sonra,  *küçük* bir tutam tuz eklemeyi unutmayın . Çikolatalı fıstık ezmesi barlarınızı tuzlu yapmaz, sadece çok tatlı olmalarını önler. (Unutursanız fark edeceksiniz!)  Çikolata tabakası için biraz daha çikolata + biraz daha fıstık ezmesi karışımı ekliyoruz.  
 
Fıstık Ezmesi KATMAN İÇİN:1 su bardağı Doğal Fıstık Ezmesi, 3/4 su bardağı Yulaf Unu ,ya da badem unu, 7 yemek kaşığı sıvı tatlandırıcı stevia. Bir paket vanilya, çay kaşığının ucu ile tuz. 
 ÇİKOLATA KATMANI İÇİN: 1 su bardağı glutensiz çikolata, 1/2 su bardağı organik fıstık ezmesi. Üstüne hafif tuz serpiştirin. Sonra çikolatayı pürüzsüz hale getirin.
 
 
Glutensiz Çikolatalı Fıstık Ezmeli Bar  
Glutensiz Çikolatalı Fıstık Ezmeli Bar Yapımı
 
Fıstık Ezmesi KATMANINI HAZIRLAYIN: 8×8” veya 9×9” kare kalıp kullanın. Pasta kağıdıyla hizalayın.  Bir mutfak robotunun kabında, fıstık ezmesi, yulaf veya badem unu, stevia, vanilya ve tuzu karıştırın. Pürüzsüz ve yapışkan olana kadar püre haline getirin  (hiçbir topak kalmamalıdır) Fıstık ezmesi karışımını hazırlanmış fırın tepsisine aktarın ve bir spatula ile  katmanı düzeltin.
 
ÇİKOLATA KATMANINI HAZIRLAYIN : Küçük bir tencerede çikolata parçaları ve fıstık ezmesini birleştirin. Kısık ateşte bir spatula ile çikolata ve fıstık ezmesi birlikte eriyene ve karışım pürüzsüz hale gelene kadar karıştırın. (Alternatif olarak, çikolatayı ve fıstık ezmesini mikrodalgaya uygun bir kapta 30 saniyelik bir süre içinde, çikolata pürüzsüz ve eşit bir şekilde eriyene kadar karıştırarak mikrodalgada pişirebilirsiniz.)
 Glutensiz Çikolatalı Fıstık Ezmeli Bar Tarifi
BARLARI BİRLEŞTİRİN:Eritilmiş çikolata karışımını tavadaki fıstık ezmesi tabakasının üzerine dökün ve fıstık ezmesi tabakası eşit şekilde kaplanana kadar bir spatula ile hafifçe düzeltin. Barları ayarlamak ve sertleştirmek için yaklaşık 1 saat soğutun. (ya da  hızlandırmak için dondurucuya koyun!) Buzdolabından çıkarın ve eşit karelere dilimlemeden önce yaklaşık 10 dakika bekletin. İstenirse, servis yapmadan hemen önce iri deniz tuzu serpin. Artan çikolatalı fıstık ezmesi barlarını kapalı veya hava geçirmez bir kapta buzdolabında 1 haftaya kadar veya dondurucuda 2 aya kadar saklayın.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.