Evde Üzüm Sirkesi Nasıl Yapılır ?

Evde Üzüm Sirkesi Yapımı
Üzüm sirkesi insan sağlığı açısından oldukça faydalı bir gıda olduğu bilinir. Üzüm sirkesi hazırlanırken üzüm,su,bal,tuz ve nohut kullanılmaktadır. Sirke anası kullanılacaksa bal ve nohut kullanımına gerek yoktur. Üzüm sirkenizi hazırlarken üzümlerin dallarını ayrımakla başlıyoruz. Mutlaka cam kavanoz tercih edilmelidir.
  • Üzümler cam bir kavanoza konulur
  • Suyu eklenir(1,5 kg üzüme 2,5 l su )
  • Ağzı oldukça sıkı kapatılıp beklemeye alınmalıdır(20 gün)
  • 20.Gün sonunda üzerinde sirke anası göreceksiniz(Bunu bir sonraki sirke yapımınızda da kullanabilirsiniz)
  • 20.Günden sonra nohut,bal ve tuz eklenebilir ve 30 gün daha sirkenizi bekletebilirsiniz.
 
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.