Duble Çikolatalı Yulaf Ezmesi Tarifi

Duble Çikolatalı Yulaf Ezmesi Tarifi
Duble Çikolatalı Yulaf Ezmesi Tarifi 
 
Yulaf ezmesi ile yapılan tatlılar her zaman daha hafif ve sağlıklı olur.  
Genelde tatlı alışkanlığı olan kişiler sağlıklı beslenme sorunları ile karşı karşıya kalabiliyor.  Yorucu geçen bir günün sonunda akşam yemeğinden sonra çikolatalı yulaf ezmesi ile sağlıklı bir tatlı tercih etmiş olursunuz. Çok lezzetli olduğu kadar glutensiz çikolata ile daha hafif hissedersiniz. 
 
Bu duble çikolatalı yulaf ezmesi tarifi, kahvaltı için de yeterince sağlıklı ve leziz olacaktır. Tüm zamanların favori sağlıklı tatlılarından biri!
 
 
Çikolatalı Yulaf Ezmesi Tarifi 
 
 
MALZEMELER 
 
  • 3 su bardağı organik yulaf ezmesi 
  • 3 - 4 bardak su
  • Çay kaşığının ucu ile tuz
  • ½ çay kaşığı vanilya
  • 4 yemek kaşığı Glutensiz kakao
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı öğütülmüş keten unu
  • bir tutam tarçın
  • 2 yumurta akı
  • üzeri için pudra şekeri ve Glutensiz çikolata
  •  
TALİMATLAR
 
Yüksek ateşte bir tencereye, yulafları ve tuzu ekleyin. 3 bardak su dökün. Kaynamaya bırakın ve ara sıra karıştırarak, karışım koyulaştıkça ½ su bardağı su ilave ederek 3-5 dakika pişirin. Küçük bir kapta 4 yemek kaşığı suyu 4 yemek kaşığı kakao ile pürüzsüz bir sos oluşturana kadar çırpın. Kakao sosunu ve vanilyayı tavaya ekleyin ve iyice karışana kadar karıştırın. Isıyı düşük seviyeye alın. Yumurta aklarını ekleyin ve tamamen karışması için hızlıca çırpın. (Çok yavaş yaparsanız veya hemen çırpmazsanız, yulaf ezmenizde küçük yumurta akı parçaları elde edeceksiniz). Tüm karışım yavaş yavaş daha açık bir renk almalı ve yumurta akı eklenip piştikçe biraz kabarmalıdır. Şeker, keten unu ve tarçını ekleyin. İyice karıştırın daha sonra ocaktan alıp üzerine benmari usulü erittiğimiz glutensiz çikolata ile pudra şekeri ekleyin..
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.